Vilnius (Litouwen)

3 mei 2026 - Vilnius, Litouwen

Van de rust camping aan het meer richting Litouwen. Van prachtige glooiende landschappen, van pas omgeploegde aarde via kleine bos-weide-watertjes landschappen tot de grens van Litouwen en plots…. is alles liefelijk groener(?). Minder glooiend, weer giga vlakten waar graan op verbouwd is nagenoeg geen dier te zien. Totdat we de snelweg afgaan en binnendoor richting Vilnius rijden. In Polen zagen we buiten de grotere dorpen/steden veel onafgebouwde prachtige woningen, waarvan we gehoord hadden dat de eigenaren verm in het buitenland hun geld verdienden en terugkwamen om eea te bouwen. In Litouwen daarentegen geen nieuwbouw buiten de steden. Er staan nog veel oude en echt oude huizen van hout en in tegenstelling tot Polen rommelig om de deur. Maar wat beide landen hebben is de liefde voor ooievaars, elk dorp heeft minimaal één nestplek en allemaal bezet. In Polen geen schapen/geiten gezien, hier dan weer wel, ook koeien lopen hier meer dan dat enkele paard wat we in Polen zagen. We parkeren in het centrum van Vilnius en zullen die stad morgen gaan bekijken.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl