Litomerici- Gottingen

27 mei 2024 - Dortmund, Duitsland

Donderdag gearriveerd op camping Litomerici in Tsjechië. Geen 3* camping, maar voor Tsjech begrippen schoon, ruim en met goede restaurant recensies. Dus wederom genieten van bier en wijn. Er werd wel even gefronst toen wij 3 glazen wijn bestelden, want iedereen drinkt toch bier? De biefstuk met schimmelkaas en forel was voortreffelijk. Dus ook niet verwonderlijk dat niemand zelf kookte. Daarom 2 dagen gebleven. De temperatuur bleef goed, zo nu en dan een spettertje en pas op zaterdag doorgereden naar Duitsland. Eerst nog even diesel tanken, want dat is voor ieder land dat we aangedaan hebben wel weer verschillend geweest. We tanken voor €1.339 de liter. In Duitsland bekijken we de weerkaart en kiezen ervoor om de buien niet te volgen. Het wordt een camperplaats in Göttingen, zo’n 400 km rijden, bij een zwembad en sportvelden. Omdat Nardi en Marijke niet mee willen naar Obelink/Groenloo wordt de zaterdagavond ons afscheidsfeestje. Bij de Griek lekkere vleesschotels, groentjes en b&w. Bij onze campers sluiten we deze fantastische reis- vakantie af met een biologische rode wijn.
De volgende ochtend na ons ontbijt en een kop koffie nemen we tijdelijk afscheid met de belofte elkaar snel weer te zien, onafgemaakte zaken nog door te spreken, hier en daar nog een klusje en plannen voor een volgende trip door te nemen.

Terwijl ik dit schrijf stuurt Hammy ons langs Dortmund en verwachten we tegen einde middag weer in Heerhugowaard te zijn. Voor alle lezers, bedankt voor het meelezen en alle reacties. De foto’s en sommige stukjes tekst proberen we later nog eens in een boek te verwerken, om nog eens te genieten. Groet en tot snel!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Jolanda:
    Welkom thuis !
    En mooie reis weer gemaakt ik heb mee mogen genieten van jullie trip.
  2. Theo en Thea van Son:
    Home - sweet - home! Nu maar nagenieten van een fantastische camperreis! 😄
  3. Ron Van Geffen:
    27 mei 2024
    Wat een belevenissen en mooie geschiedenislessen. Dank daarvoor, fijn dat jullie weer heelhuids terug zijn!
  4. Piet Berkhout:
    27 mei 2024
    Mooie verhalen Geert, jullie hebben veel beleefd. Zal wel weer even wennen zijn in Heerhugowaard. Meer ruimte, mooie omgeving, grote tuin (die onderhoud zal vragen?); Weer kunnen sporten, etc, etc.
  5. Henk en Elly:
    27 mei 2024
    Dat was een pracht vakantie met mooie herinneringen, foto's, verhalen en veel belevenissen Geert en Hammy. Tot binnenkort weer in de sportschool, wij nu nog in Portugal onderkant vh Estrèlla gebied. Zitten nu in het zonnetje langs de route te lunchen.
  6. Cock en Ellen:
    27 mei 2024
    Welkom thuis!! Wij hebben genoten van jullie verhalen en zullen in het echt met alle foto's nog mooier klinken. We kijken er naar uit. Lekker nagenieten op jullie eigen prachtige stek.
  7. Jitske:
    28 mei 2024
    Wat hebben jullie weer veel gezien en beleefd Geert&Hammy!En dan zit ineens weer aan de keukentafel in Heerhugowaard.
    Fijn dat we een beetje met jullie 'mee konden reizen'.
    We hopen elkaar zaterdag te zien op de Draaistradag. Oant sjen.
  8. Pdraaistra:
    28 mei 2024
    Wat fantastische reis verhalen! Wat hebben we hiervan genoten!
    En weer veilig thuis!!
  9. Carla:
    Welkom thuis 🌺🌺
    Ik heb veel van de verhalen gelezen.
    Het was zonder twijfel een prachtige reis.